Friday 27 December 2013

Γυναίκες VS Άνδρες: Τί θέλουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;


Τί μπορεί να θέλει μία γυναίκα για τα Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά;

Αρχίζει περίπου  την 1η του Δεκέμβρη. Εκεί το υπολογίζω κάθε χρόνο. Το έχω ονομάσει «Γρίπη των Χριστουγέννων» και μην πάει ο νους σας σε ίωση, πυρετούς και χάπια. Απλά είναι κάτι ΦΟΒΕΡΑ κολλητικό!  Κάθε χρόνο ορκίζομαι ότι θα είμαι χαλαρή και παγερά αδιάφορη απέναντι στη γνωστή φρενίτιδα τον εορτών και κάθε χρόνο υποκύπτω: μανία για ψώνια, βόλτες, βραδινές εξόδους, υποσχέσεις και στόχοι για τη νέα χρονιά, τι θα φορέσω, τι θα αγοράσω για δώρα, τι θέλω εγώ για δώρο και όλα τα υπόλοιπα ασήμαντα τα οποία χάρη στη «Γρίπη» ξαφνικά αποκτούν μείζονα σημασία από το πουθενά! Αν θα μπορούσατε να συνοψίσετε τις εκατοντάδες επιθυμίες σας  για τις φετινές (και μάλλον και για τις επόμενες) γιορτές σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 κατηγορίες στοιχηματίζω ότι αυτές θα περιελάμβαναν οπωσδήποτε μια από τις παρακάτω:

1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΤΥ
Είτε μιλάμε για παραμονή Χριστουγέννων, είτε Πρωτοχρονιάς είτε οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση μέρα των εορτών, επιβάλλεται ένα αξέχαστο πάρτυ. Σε σπίτι ή σε βραδινό εστιατόριο/μπαρ/club, με γνωστή (ή και άγνωστη) παρέα, μουσική, ποτά, φαγητό και γενικώς ξέφρενο γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. Γιατί αν δεν το ρίξεις έξω τις γιορτές, πότε θα το ρίξεις;;

2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΟΡΕΜΑ / ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ / ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Δεν νοείται Χριστουγεννιάτικη περίοδος χωρίς το απαραίτητο πέρασμα από τα μαγαζιά. Μπορεί να διανύουμε περιόδους κρίσης και λιτότητας, αλλά όλες θα γυρίσουμε στο σπίτι με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια σακούλα γεμάτη με εκείνο το «καταπληκτικό» φόρεμα που «μωρέ μου πήγαινε τόοοοσο πολύ που ήταν αμαρτία να το αφήσω στην κρεμάστρα» ή τα «παπούτσια που έψαχνα μήνες τώρα»! Η αλήθεια είναι ότι έστω και η πιο μικρή αγορά καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να μας ανεβάσει τη διάθεση. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τις εκπτώσεις (μικρές μεν, υπαρκτές δε) που πολλά καταστήματα ήδη κάνουν, τότε δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μπορεί να μας συγκρατήσει από το να προσθέσουμε κάτι καινούριο στην ντουλάπα μας!

3. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΠΡΩΙΝΗ /ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Δε γνωρίζω ούτε μία γυναίκα που να μην της αρέσει να βολτάρει σε στολισμένους δρόμους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (αν έχουν κ μαγαζιά ακόμη καλύτερα – βλ. πιο πάνω). Τα φώτα, ο κόσμος, η μουσική που συνήθως ακούγεται από κάπου, η θετική διάθεση των γύρω, τα χαμόγελα και οι ευχές που δίνουν και παίρνουν είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό και κατάλληλο για να σε βάλουν στο κλίμα των εορτών. Παραδοσιακά η βόλτα αυτή γίνεται με φίλες και συνοδεύεται απ’ τον απαραίτητο καφέ μαζί με γλυκό και πολλήηη κουβέντα, ωστόσο μια ίδια βόλτα με το αμόρε ή τη μαμά είναι εξίσου απαραίτητες για να έρθουμε πιο κοντά με αγαπημένα πρόσωπα.

4. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το τέλος του χρόνου είναι η καταλληλότερη (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε) περίοδος για ανανέωση και αλλαγές, για να κλείσουμε παλιούς λογαριασμούς και να ανοίξουμε καινούριους! Δεν ξέρω για εσάς αλλά πάντως εγώ κάθε Χριστούγεννα και κυρίως κάθε Πρωτοχρονιά ορκίζομαι στον εαυτό μου ότι θα θέσω και θα πετύχω έναν τουλάχιστον μεγάλο στόχο το επόμενο έτος. Είτε είναι ένα ταξίδι , είτε σπουδές, είτε μια αύξηση στη δουλειά, είτε να τελειώσει μια σχέση (και να αρχίσει μια άλλη φυσικά), όλα συνηγορούν στο να παρθεί η απόφαση την ώρα που μετράμε αντίστροφα 3,2,1 και σβήνουν τα φώτα! Το αν βέβαια πραγματοποιούνται αυτοί οι στόχοι και τα ΘΑ μας τη νέα χρονιά είναι ένα εντελώς άλλο θέμα…

5. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Εδώ μιλάμε για τη γνωστή σε όλες μέρα που θα κακομάθουμε τον εαυτό μας: Θα σηκωθούμε με την ησυχία μας, θα βάλουμε αρωματικό καφέ και ζεστές κάλτσες με σχέδια, θα έχουμε την απαραίτητη στοίβα με βιβλία και περιοδικά δίπλα και θα απολαύσουμε ένα δίωρο ανενόχλητης ησυχίας! Αργότερα μέσα στην ημέρα είναι η ώρα της ομορφιάς:  Είτε έχουμε κλείσει κομμωτήριο (οι πιο άχρηστες) είτε στο σπίτι (οι πιο ικανές) θα περάσουμε άλλο ένα τριωράκι (κατά μέσο όρο) με χαλαρωτικό μανικιούρ / πεντικιούρ, μάσκες ομορφιάς και χτένισμα μαλλιών.  Μόλις αποφασίσουμε ότι χαλαρώσαμε και γίναμε αρκετά όμορφες ακολουθεί βόλτα με φίλες , δεύτερος καφές και μαγαζιά (πάλι βλ. 2 και 3) και το βράδυ έξοδος (βλ. 1) ή στο σπίτι με καλή παρέα, επιτραπέζια παιχνίδια και ζεστά ροφήματα. Αυτή τη μία και μοναδική μέρα θα νιώσουμε τις γιορτές για τα καλά πολύ απλά γιατί θα κάνουμε ΜΟΝΟ ότι μας αρέσει!


Τί μπορεί να θέλει ένας άνδρας για τα Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά;

Καλά τα λέει η γυναικεία πλευρά, υπάρχει όμως και η αντρική.. Εκείνη που φωνάζει μέσα σου "όχι πάλι 7ωρες βόλτες στα μαγαζιά, για να καταλήξουμε ΠΑΛΙ να μην πάρεις τίποτα", η... κλασσική αντρική φωνή μέσα μας!

Οπότε τί μπορεί να θέλει ένας άντρας από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά; Θα συμφωνήσουμε σε όρισμένα με την γυναικεία πλευρά, για τους δικούς μας... ανδρικούς λόγους!

1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΤΥ
Επιβάλλεται ένα πάρτυ με άφθονο ποτό και φλερτ μέχρι πρωϊας, παρέα με τους κολλητούς μας... Ναι καλά το ακούσατε κορίτσια της παρέας! Θέλουμε να βγούμε με τους κολλητούς μας, ειδικά οι δεσμευμένοι, για να θυμηθούμε πώς είναι να είσαι "ελεύθερος" και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα... αφεντικό (είτε εργασιακό, είτε προσωπικό!). Γιατί τί είναι οι γιορτές αν δεν νιώσεις πάλι παιδί;

2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΙΝΗΤΟ/LAPTOP/PLAYSTATION/SMART TV
Εντάξει ο κόσμος το έχει τούμπανο... Οι άντρες βαριούνται τα ψώνια. Όχι όμως αν πρόκειται για το καινούργιο τους gadget, τον καινούργιο τους υπολογιστή, την καινούργια κονσόλα νέας γενιάς!!! Είπαμε οι γιορτές έχουν νόημα μόνο αν νιώσουμε πάλι παιδιά.. Θα πάρουμε λοιπόν το νέο PS4 και θα λιώσουμε στο gaming, παρέα με ... (καλά το μάντεψες) ... τους κολλητούς μας! 

3. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Εδώ θα συμφωνήσουμε.. Η καταλληλότερη περίοδος για να θέσεις νέους στόχους στην ζωή σου είναι η Πρωτοχρονιά (και ο Αύγουστος, όταν τελειώνει το καλοκαίρι..). Το θέμα είναι αν θα τους πετύχεις, ή αν θα καταλήξει όπως ο προηγούμενος στόχος που έβαλες την προηγούμενη Παρασκευή, ότι "από Δευτέρα αρχίζω γυμναστήριο"... Ένα ταξίδι ή μία αύξηση/προαγωγή στην δουλειά είναι οι ιδανικοί ανδρικοί στόχοι για την νέα χρονιά. Ααα, και εκείνο το αμάξι που λέγαμε..

4. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΞ
Μην κοκκινίζετε, άντρες είμαστε! Είτε είμαστε δεσμευμένοι είτε όχι, αυτό είναι το μόνιμο παράπονό μας. Οπότε θέλουμε να εκμεταλευτούμε την χαλάρωση και εύθυμη διάθεση που προκαλούν οι γιορτές, προς όφελός μας.. Λέμε αλήθειες!

5. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
Εδώ κολλάει με το νο5 της γυναικείας πλευράς, μία μέρα για τον εαυτό μας.. Φυσικά καμία σχέση! Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι μία εβδομάδα για τον εαυτό μας με πολύ ύπνο και πολύ φαγητό, χωρίς τις έξτρα τίψεις όμως.. Και από.. τη νέα χρονιά αρχίζουμε γυμναστήριο. (οι στόχοι που λέγαμε!)

Φυσικά η βόλτα στους γιορτινούς και στολισμένους δρόμους της πόλης είναι out of the question! :-)

No comments:

Post a Comment