Tuesday 3 December 2013

Τι είναι τα προβιοτικά και τί προσφέρουν;




Τα επεξεργασμένα προϊόντα που καταναλώνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας, λόγω κακής ποιότητας, έχουν συχνά ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εντερικών προβλημάτων. Ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι τα προβιοτικά. Πάμε να δούμε τί είναι τα προβιοτικά και τί προσφέρουν στον οργανισμό μας.

Τι είναι τα προβιοτικά;
Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί (βακτήρια) που ήδη βρίσκονται στο έντερό μας, αλλά είναι ευαίσθητα και ενέχουν τον κίνδυνο σε περίπτωση λήψης, πχ, αντιβίωσης να καταστραφούν όλα και να δημιουργηθεί πληθώρα μακροχρόνιων παρενεργειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η αποκατάσταση των προβιοτικών του εντέρου, ο λεγόμενος αποικισμός.
Ο λόγος που τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του εντέρου είναι το γεγονός ότι αντισταθμίζουν τα αρνητικά βακτήρια, τα οποία σε έλλειψη προβιοτικών, θα δημιουργηθούν θα προκαλέσουν πληθώρα παθήσεων, από φλεγμονώδεις καταστάσεις στο έντερο μέχρι τη νόσο του Crohn. Η λήψη των προβιοτικών καλό είναι να γίνεται ακόμα και όταν δεν είναι κατεστραμμένη η χλωρίδα του εντέρου μας, απλώς γιατί επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του.


Πώς λαμβάνονται;
Τα προβιοτικά βρίσκονται σε τροφές όπως το γιαούρτι, το οποίο περιέχει εκατομμύρια προβιοτικά, και αυτός είναι ο λόγος που όταν λαμβάνουμε αντιβίωση ο γιατρός συνιστά να τρώμε γιαούρτι. Στην περίπτωση όμως που θέλουμε να λάβουμε δισεκατομμύρια προβιοτικών για να κατοχυρώσουμε τη χλωρίδα του εντέρου μας υπάρχει η επιλογή της κάψουλας που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των φυσικών προβιοτικών. Για τη σωστότερη αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου, γίνεται παράλληλη λήψη φυτικών ινών με τα προβιοτικά. 


  
Για ποιους είναι απαραίτητη η λήψη προβιοτικών;
Άτομα με εντερικά προβλήματα είναι απαραίτητο να παίρνουν την κατάλληλη ποσότητα προβιοτικών. Το ίδιο και άτομα με στομαχικά προβλήματα, στα οποία όμως συνίσταται και η παράλληλη λήψη ενζύμων. Το προβιοτικά δουλεύουν στο έντερο και τα ένζυμα στο στομάχι μας, είναι εργάτες του στομάχου. Χωρίς ένζυμα δεν μπορούμε να διασπάσουμετις τροφές και χωρίς προβιοτικά δεν μπορούμε να έχουμε τη σωστή χλωρίδα στο έντερο.

Από τι καταστρέφεται η χλωρίδα του εντέρου;
Από τις τοξικές τροφές που τρώμε, από τα δηλητήρια που βομβαρδίζουν συνεχώς στα διάφορα προϊόντα ή ακόμη και από δηλητηριασμένο νερό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που προκαλούν τη δυσλειτουργία του γαστρικού σωλήνα. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η αποκατάσταση με προβιοτικά.

No comments:

Post a Comment