Wednesday 27 November 2013

Τα 5 προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς της εταιρείας VICHY, που θα λατρέψεις!




Η γαλλική εταιρεία VICHY δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μέλος του γαλλικού ομίλου-κολοσσού LOreal, εξειδικεύεται απόλυτα όχι μόνο στην ομορφιά αλλά και στην υγεία του δέρματος, γι αυτό και τη βρίσκεις αποκλειστικά σε φαρμακεία. Η ποικιλία προϊόντων είναι εντυπωσιακή, ωστόσο υπάρχουν κάποια προϊόντα-θαύματα, για κάθε τύπο δέρματος, που εγγυημένα αν τα δοκιμάσεις δύσκολα θα τα αποχωριστείς. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις το γιατί! 

  • Σειρά αποσμητικών Déodorant
Ίσως η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική σειρά εξειδικευμένων αποσμητικών που θα βρεις. Είτε διαλέξεις το roll-on με διακριτικό άρωμα, είτε το stick για ευαίσθητες επιδερμίδες, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα καταπολεμήσεις εφίδρωση και κακοσμία με τον ασφαλέστερο τρόπο. Μπορεί να σου φανούν πιο «τσιμπημένα» από τα συμβατικά αποσμητικά ευρείας κυκλοφορίας, ωστόσο η περιποίηση της περιοχής της μασχάλης είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που εάν είσαι γυναίκα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία. 
Τα χημικά συντηρητικά τύπου Parabens, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην καλλυντική βιομηχανία, έχουν θεωρηθεί ύποπτα σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, λόγω πιθανής οιστρογονικής δράσης, σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά (Journal of Applied Toxicology). Ακόμη, το οινόπνευμα που μπορεί να περιέχουν προκαλεί ξηρότητα στην περιοχή, ενώ η απόφραξη των ιδρωτοποιών αδένων από τα έντονα αρώματα και τα χημικά ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αν λοιπόν ψάχνεις ένα υποαλλεργικό αποσμητικό, απαλλαγμένο από οινόπνευμα και parabens, να σέβεται τη φυσιολογία της περιοχής της μασχάλης, αλλά ταυτόχρονα να καταπολεμά οσμές και υγρασία, δοκίμασε τα αποσμητικά VICHY και εγγυημένα θα… τη βγάλεις καθαρή!  



  • Λοσιόν Καθαρισμού προσώπου και ματιών PURéTE THERMALE 3 σε 1 
Έχει συμβεί σε όλες ανεξαιρέτως: Γυρνάς το βράδυ στο σπίτι κουρασμένη απ’ τη δουλειά (ή εξαντλημένη από το ξέφρενο clubbing!)  και το μόνο που ονειρεύεσαι είναι το μαξιλάρι σου. Ωστόσο γνωρίζεις πολύ καλά ότι μαζί σου θα κοιμηθούν και οι… τύψεις εάν δε φροντίσεις να ξεφορτωθείς το μακιγιάζ και τους ρύπους μιας ολόκληρης ημέρας καθαρίζοντας το πρόσωπό σου. 
Και εδώ ακριβώς έρχεται να σε σώσει αυτή η λοσιόν καθαρισμού, γιατί τα κάνει όλα και συμφέρει: Απομακρύνει το μακιγιάζ πανεύκολα από πρόσωπο και μάτια, ακόμα και από τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να τσούζει ή να ερεθίζει χάρη στο Ιαματικό νερό VICHY που περιέχει και δε χρειάζεται ξέβγαλμα διότι η σύνθεσή της με την τεχνολογία Micellaire (φαντάσου μικρά καθαριστικά σφαιρίδια! ) δεν αφήνει αυτή την ενοχλητική λιπαρότητα που περιέχουν πολλά γαλακτώματα, μαντηλάκια ή άλλες λοσιόν ντεμακιγιάζ. Δοκίμασε τη και θα νιώσεις ότι πραγματικά είναι σαν να ξεβάφεσαι με νερό! Όνειρα γλυκά! 


  • DERMABLEND MAKE UP
Όσες υποφέρετε από ακμή ή ενοχλητικά σημάδια στο πρόσωπο, σε αυτό το προϊόν θα ορκιστείτε αιώνια αφοσίωση. Πρόκειται για ένα καλυπτικό και διορθωτικό υγρό foundation, το οποίο μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα μεταμορφώνεται και δίνει την αίσθηση μιας ελαφριάς πούδρας η οποία με ένα μαγικό τρόπο «σβήνει» σημάδια, ρυτίδες και κοκκινίλες, όσο έντονα και αν είναι. 
Το καλύτερο από όλα: χάρη στο μεγαλύτερο ποσοστό χρωστικών που περιέχει (30%), διαρκεί 16 ώρες, είναι σχεδόν αδιάβροχο και παρέχει αντηλιακή προστασία με SPF 35, χωρίς αυτό το εφέ «μάσκας» άλλων foundation που σε κάνει να νιώθεις σαν να έχεις χτίσει το πρόσωπό σου με τσιμέντο. Αυτό μπορεί να στο βεβαιώσει και η φίλη σου με το άψογο δέρμα, η οποία δε χρειάστηκε ποτέ της make up, καθώς ακόμα και αυτή μπορεί να το φορέσει χάρη στην εξαιρετική του σύνθεση.
  • AQUALIA THERMAL Ενυδατικός ορός.

Ένα προϊόν που συνδυάζει πολλαπλή δράση ενυδάτωσης, σύσφιξης και αντιγήρανσης για όλες τις ηλικίες και για όλες τις επιδερμίδες. Αν ψάχνεις τον ιδανικό ορό για πρωί και βράδυ για να ενυδατώσεις και να ενισχύσεις την επιδερμίδα σου απέναντι στις φθορές, μόλις τον βρήκες. 
Και μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα λάμψεις χάρη στο Ιαματικό νερό της VICHY  και στο ενεργό Υαλουρονικό οξύ , το οποίο όπως θα έχεις ακουστά είναι φυσικό μόριο του δέρματος και των αρθρώσεων και απαραίτητο δομικό υλικό για ένα σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Λίγες σταγόνες πρωί ή/και βράδυ σε πολύ καθαρό δέρμα  είναι αρκετές για να ξεδιψάσουν και να τονώσουν την επιδερμίδα σου. Τρέξε να τον δοκιμάσεις και θα τον λατρέψεις! 
  • LIFTACTIV SERUM10 EYES & LASHES
Αυτό το άρτι αφιχθέν προϊόν καινοτομεί για τα μάτια σου μόνο! Γιατί δε φτάνει ένα καθαρό και φωτεινό δέρμα αν δε συνοδεύεται από ξεκούραστο βλέμμα χωρίς σακούλες, κύκλους, πρώτες ή… δεύτερες ρυτίδες! Αυτός ο ορός ματιών και βλεφαρίδων (δώσε έμφαση στο «και βλεφαρίδων» καθώς τα περισσότερα προϊόντα για τα μάτια σχεδόν απαγορεύεται να μπουν πάνω από την περιοχή της οφθαλμικής κόγχης) χαρίζει άμεση λάμψη και αποτέλεσμα lifting ενώ ταυτόχρονα θρέφει και ανανεώνει τις βλεφαρίδες. 
Το μυστικό… φίλτρο σε αυτό τον ορό είναι η υψηλή συγκέντρωση (10%) Ραμνόζης, ενός σακχάρου φυτικής προέλευσης το οποίο αποδεδειγμένα σε βιοψίες δερματικών κυττάρων έχει δράση λείανσης και αναζωογόνησης. Με πιο απλά λόγια αυτό το συστατικό «στηρίζει» και ενισχύει τα επιδερμικά και υποδερμικά στρώματα στην περιοχή των ματιών και διεγείρει την ανανέωση των στιβάδων του δέρματος. Και για να μην ανησυχείς κάθε φορά που αποχαιρετάς τις βλεφαρίδες σου στο βαμβάκι με το οποίο ξεβάφτηκες, με τον ορό αυτό μπορείς να εξασφαλίσεις έως και 42% πιο πυκνές βλεφαρίδες μέσα σε ένα μόλις μήνα! Φυσικά πρόκειται για υποαλλεργικό προϊόν, ελεγμένο από Οφθαλμίατρους, οπότε δεν έχεις λόγο να αναρωτιέσαι αν είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα σου. 

 


Αυτά τα 5 υπέροχα προϊόντα-μπαλαντέρ (ταιριάζουν σε όλες) λοιπόν δεν πρέπει να λείψουν από το ντουλάπι της ομορφιάς σου και σίγουρα θα τα λατρέψεις! Μπορείς να τα αποκτήσεις με 30% έκπτωση, εύκολα και γρήγορα ΕΔΩ.

Tuesday 26 November 2013

Πράσινος Καφές: Τί είναι και ποιά τα οφέλη του;

 

Η τελευταία... μόδα στο αδυνάτισμα, λέγεται πράσινος καφές. Τί είναι όμως ο πράσινος καφές και τί προσφερει στον οργανισμό μας;

Ο πράσινος καφές απέκτησε δημοσιότητα για την δράση του στην απώλεια βάρους, για πρώτη φορά το 2012, στην εκπομπή του Dr Oz, όπου αναφέρθηκε ότι οι κόκκοι του πράσινου καφέ καίνε γρήγορα το λίπος χωρίς να είναι απαραίτητη η σωματική δραστηριότητα.
Είναι ο καφές, του οποίου οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Όταν οι κόκκοι του καφέ ψήνονται και αποκτούν το γνωστό καφέ χρώμα, τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος, που στην περίπτωση του πράσινου είναι υψηλά, μειώνονται δραματικά. Σύμφωνα με μελέτες, το χλωρογενικό οξύ βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη και σε άλλες παθήσεις και επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα απώλειας βάρους. 

Όσον αφορά το αδυνάτισμα, το χλωρογενικό οξύ επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός διαχειρίζεται το σάκχαρο στο αίμα. Υπάρχουν  προκαταρκτικές έρευνες που δείχνουν ότι η λήψη εκχυλίσματος 80-200 mg κόκκων πράσινου καφέ κάθε μέρα, μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους  σε ένα διάστημα 10-12 εβδομάδων. 


Ο πράσινος καφές είναι ασφαλής, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, παρόλα αυτά περιέχει καφείνη όπως ο κανονικός καφές, έστω σε μειωμένη ποσότητα, και η συχνή χρήση του μπορεί να επιφέρει τις γνωστές παρενέργειες της καφείνης.

Μια ανάλυση του περιοδικού "Γαστρεντερολογικές Μελέτες & Έρευνα",  έδειξε σε 3 διαφορετικές μελέτες ότι το εκχύλισμα από κόκκους πράσινου καφέ μειώνει το σωματικό βάρος σημαντικά σε σχέση με το placebo. Οι ερευνητές σημείωσαν τα ανεπαρκή στοιχεία των μελετών και πρότειναν να γίνουν κι άλλες πριν προταθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα για την απώλεια κιλών. Ωστόσο οι πρώτες έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του εν λόγω σκευάσματος στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Η κατανάλωση πράσινου καφέ μπορεί να είναι ευεργετική και για τον διαβήτη. Μελέτη στο Πανεπιστήμιο Helwan της Αιγύπτου, που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Science" αποκάλυψε ότι η συχνή κατανάλωση πράσινου καφέ μείωνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθώς και τα επίπεδα ινσουλίνης σε διαβητικούς αρουραίους. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα του σε συγκεκριμένα οξέα είναι υπεύθυνη για την ανταγωνιστική δράση σχετικά με τη μεταφορά της γλυκόζης στο σώμα.


Μία ακόμη έρευνα διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Scranton της Πενσυλβάνια κατά την οποία συμμετείχαν 16 παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα, τα οποία πήραν κάψουλες που περιείχαν πράσινο καφέ. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έλαβαν χαμηλές δόσεις, υψηλές δόσεις καθώς και εικονικά φάρμακα (placebo) κατά τη διάρκεια περιόδου 22 εβδομάδων. Λάμβαναν 1050mg σε κάψουλες πράσινου καφέ, 30 λεπτά πριν από το φαγητό, 3 φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα ήταν μείωση του βάρους των ατόμων που έλαβαν κανονικά το εκχείλισμα, ενώ συμπληρωματικά παρατηρήθηκε μείωση του σωματικού λίπους και μείωση του καρδιακού παλμού.

Ο πράσινος καφές παρέχεται σε φυτικές κάψουλες και η δοσολογία  περιλαμβάνει 3-4 κάψουλες την ημέρα, τουλάχιστον μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Από την Superfoods, παρέχεται το σκεύασμα πράσινου καφέ Eubias, με 90 κάψουλες.

Οι πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του χλωρογενικού οξέος επιβεβαιώνονται από έρευνες στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη Ιατρικής, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας.

Monday 25 November 2013

Τι είναι η νευρογενής βουλιμία, και πως αντιμετωπίζεται;


Μια συχνή, σοβαρή διατροφική διαταραχή, η οποία δείχνει ''προτίμηση'' στις γυναίκες και στα νεαρά κορίτσια.
 
Αν κάθε φορά που έχετε άγχος ή προβλήματα στο σπίτι ή στην δουλειά ξεσπάτε πάνω σε μια σολοκατένια τούρτα τότε διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την νόσο αυτή και αναζητήστε λύση στο πρόβλημά σας.

Η βουλιμία είναι μια σοβαρή διατροφική διαταραχή που είναι δυνητικά απειλητική για τη ζωή. Συχνά κατηγοριοποιείται μαζί με την νευρογενή ανορεξία και πιθανώς είναι τελικά μια διαταραχή με δυο διαφορετικές εκφάνσεις.
Τα άτομα που πάσχουν από βουλιμία μπορεί να τρώνε κρυφά μεγάλες ποσότητες τροφής και στη συνέχεια να προσπαθούν να απαλλαγούν από τις επιπλέον θερμίδες που έχουν λάβει με νοσηρούς τρόπους, όπως η πρόκληση εμετού. 
Η ακριβής αιτία της βουλιμίας δεν είναι γνωστή. Υπάρχουν πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της βουλιμίας μπορεί να είναι:
 
Φύλο - Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να πάσχουν από βουλιμία.
Ηλικία - Εμφανίζεται συνήθως στο τέλος της εφηβείας.
Βιολογία - Άτομα με συγγενείς πρώτου βαθμού που πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή είναι πιθανό να αναπτύξουν και τα ίδια, κάτι που υποδηλώνει πιθανή γενετική σύνδεση. Πιθανό επίσης είναι το γεγονός ότι η ανεπάρκεια της σεροτονίνης στον εγκέφαλο μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην εμφάνιση βουλιμίας.
Ψυχολογικά προβλήματα: Οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές μπορεί να υποφέρουν από ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, τελειομανία, δυσκολία διαχείρισης θυμού κλπ. τα οποία συνεισφέρουν στη διαταραχή. Σε μερικές περιπτώσεις, τραυματικά γεγονότα από το παρελθόν του ατόμου, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της διατροφικής διαταραχής.
Κοινωνική πίεση: Τα "κατασκευασμένα" κοινωνικά πρότυπα των καλλίγραμμων σωμάτων και η πεποίθηση ότι αυτά τα άτομα είναι υγιή και κυρίως επιτυχημένα στην ζωή τους, μπορεί να προκαλέσει μια ακατανίκητη επιθυμία μιμητισμού του τρόπου ζωής τους και συνεπώς της διατροφής τους.
 
Τα άτομα που πάσχουν από βουλιμία συνήθως παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα:
  • Ασχολούνται έντομα με το σχήμα του σώματος τους και το βάρος τους 
  • Ζουν υπό τον φόβο απόκτησης σωματικού βάρους 
  • Τρώνε πολύ περισσότερο φαγητό σε ένα κανονικό γεύμα
  • Πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τη διατροφική συμπεριφορά τους 
  • Τρώνε υπερβολικά, μέχρι του σημείου να νιώσουν πόνο ή δυσφορία
  • Κάνουν κατάχρηση καθαρτικών και διουρητικών μετά το φαγητό
  • Κάνουν εμετό επί σκοπού ή ασκούνται υπερβολικά, για να αποβάλλουν τις έξτρα θερμίδες
  • Χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής ή φυτικά προϊόντα για την απώλεια βάρους, σε υπερβολικό βαθμό
  • Συνεχώς ανησυχούν ή διαμαρτύρονται για την ύπαρξη λίπους 
  • Πηγαίνουν στο μπάνιο αμέσως μετά το φαγητό
Η βουλιμία μπορεί να προκαλέσει πολλές σοβαρές επιπλοκές, που μπορεί να είναι ακόμη και απειλητικές για τη ζωή:
  • Αφυδάτωση
  • Καρδιακά προβλήματα
  • Φθορά των δοντιών και των ούλων 
  • Απουσία της περιόδου στις γυναίκες 
  • Πεπτικά προβλήματα
  • Κατάθλιψη 
  • Κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ
 
Ο θεραπευτικός συνδυασμός που περιλαμβάνει την ψυχοθεραπεία με τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της διαταραχής. Η θεραπεία περιλαμβάνει γενικά μια συντονισμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει, την οικογένειά, τον γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας ή άλλων ιατρικών υπηρεσιών, καθώς επίσης υπηρεσία παροχής ψυχικής υγείας και ένα διαιτολόγο με εμπειρία στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.
 
Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να βοηθήσουν στα συμπτώματα της βουλιμίας, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία. Το μόνο αντικαταθλιπτικό που έχει ειδική έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία της βουλιμίας είναι η φλουοξετίνη, ένα είδος εκλεκτικού αναστολέας επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRI).
 
Η βουλιμία συνήθως θεραπεύεται έξω από το νοσοκομείο. Αλλά σε σοβαρή μορφή και σοβαρές επιπλοκές της υγείας, μπορεί να χρειαστεί θεραπεία σε νοσοκομείο.

Tuesday 19 November 2013

Κολλαγόνο: Τί είναι, ποιοί είναι οι τύποι του, πώς λαμβάνεται και ποιά είναι τα οφέλη του;

 

Το κολλαγόνο είναι μία απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, το οποίο όσο μεγαλώνουμε μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά στις γυναίκες, προκαλώντας τη γήρανση. Στο σύνολο της πρωτεϊνης του σώματος, αποτελεί το 30%, και ειδικά στην πρωτεϊνη που συνθέτει το ανθρώπινο δέρμα, αποτελεί το 75%. Πέρα από το δέρμα, το κολλαγόνο είναι η κύρια μορφή πρωτεϊνης στους τένοντες και στα οστά.
Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν, ανάλογα με το είδος του ιστού, διαφορετικές ονομασίες. Για παράδειγμα στο δέρμα και τους τένοντες λέγονται ινοβλάστες, ενώ στα οστά ονομάζονται οστεοβλάστες. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά το κολλαγόνο είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να το προσλάβουμε από κανένα είδος τροφής. Δεν συμβαίνει δηλαδή το ίδιο με τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά του οργανισμού. Πχ αν λείπει σίδηρος από τον οργανισμό μας, μπορούμε να φάμε σπανάκι και να το αναπληρώσουμε, αν μας λείπει βιταμίνη C μπορούμε να φάμε πορτοκάλι, όμως με την περίπτωση του κολλαγόνου δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο.

Με την αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου στον οργανισμό μας, ευεργετούμε τις αρθρώσεις, τα οστά, τα δόντια και ενισχύουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας, συμβάλλοντας στην υγεία αλλά και στη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης με από και αποτελεσματικό τρόπο. Κατά συνέπεια η χορήγησή του είναι πολύ σημαντική, και επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω των συμπληρώματων διατροφής.


Υπάρχουν 3 τύποι κολλαγόνου.

Κολλαγόνο Τύπου 1: Βρίσκεται στο δέρμα, στους τένοντες, στα αγγεία, στα όργανα και στα οστά. Πάνω από το 90% του κολλαγόνου του σώματος είναι Τύπου 1 και Τύπου 3.
Κολλαγόνο Τύπου 2: Βρίσκεται στους αρθρικούς χόνδρους. Η περιεκτικότητά του στις αρθρώσεις είναι περίπου 50% και στους χόνδρους των αρθρώσεων είναι περίπου 85%.
Κολλαγόνο Τύπου 3: Είναι κύριο συστατικό ιστών, όπως το δέρμα, οι πνεύμονες καθώς και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, και συνήθως βρίσκεται παράλληλα με το κολλαγόνο τύπου 1.


Διαφορές Κολλαγόνου Τύπου 1 & 3 – Κολλαγόνου Τύπου 2.

Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από 90% του κολλαγόνου που βρίσκεται στον οργανισμό μας είναι Τύπου 1 & Τύπου 3. Η συγκεκριμένη πρωτεϊνη αποτελείται συνολικά από 19 αμινοξέα, που είναι υπεύθυνα για την συντήρηση και ανάπτυξη του σώματος με υψηλά ποσοστά προλίνης, γλυκίνης και υδροξυπρολίνης, αμινοξέα που βρίσκονται στους μύες και στο δέρμα. Η πηγή λήψης του Κολλαγόνου Τύπου 1 & 3 γίνεται από το δέρμα των βοοειδών και αποτελεί την ασφαλέστερη πηγή κολλαγόνου παγκοσμίως. Άλλες πηγές κολλαγόνου όλων των τύπως είναι το ψάρι και ο χοίρος.
Το κολλαγόνο Τύπου 2 αποτελείται απο 18 αμινοξέα και βελτιώνει την λειτουργία του χόνδρου των αρθρώσεων. Η πηγή λήψης του Κολλαγόνου Τύπου 2 είναι το στέρνο του κοτόπουλου, που αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή λήψης Κολλαγόνου Τύπου 2.
Το Κολλαγόνο Τύπου 1 και 3, και το Κολλαγόνο Τύπου 2 έχουν διαφορετικούς τύπους αμινοξέων και δεν πρέπει να συνδυάζονται. Αυτό διότι αν ληφθούν μαζί, τα αμινοξέα από τους διαφορετικούς τύπους συνδυάζονται μεταξύ τους και σχηματίζουν πρωτεϊνες διαφορετικές από τα κολλαγόνα. Οπότε στην περίπτωση που χρειάζεται η λήψη και των 2 ειδών κολλαγόνου, θα πρέπει να γίνεται με μία ώρα διαφορά τουλάχιστον. 

Τρόποι λήψης κολλαγόνου.

Υγρό κολλαγόνο: Το κολλαγόνο στην υγρή του μορφή είναι η πιό δημοφιλής μοργή παγκοσμίως, γιατί είναι εξαιρετικά απορροφήσιμο από τον οργανισμό. Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο στο International Journal of Medical Sciences καθώς και στο Nutrition Journal, το υγρό πόσιμο κολλαγόνο έχει ευεγερτική δράση στην μείωση της καταστροφής του χόνδρου των αρθρώσεων, και στην αύξηση της αντοχής των οστών σε ανθρώπους που υποφέρουν από αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα. Η σημαντικότερη πτυχή της φυσικής θεραπείας της αρθρίτιδας με λήψη κολλαγόνου, είναι ότι βοηθάει στην ανοικοδόμηση των χόνδρων που έχουν υποστεί ζημιές καθώς και στην μείωση του οιδήματος. Επίσης, τονώνει και αναζωογονεί φυσικά το δέρμα μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, δημιουργώντας έτσι μια λαμπερή επιδερμίδα Ο κύριος τύπος υγρού κολλαγόνου, το υδρολημένο κολλαγόνο περιέχει, εκτός των άλλων, πυρίτιο, μαγνήσιο και το μισό σύμπλεγμα της βιταμίνςη Β και είναι μία κορυφαία εξέλιξη της τεχνολογίας του κολλαγόνου παγκοσμίως. Εναλλακτικός τύπος υγρού πόσιμου κολλαγόνου είναι το μη-υδρολημένο κολλαγόνο.

Κολλαγόνο σε υγρή μορφή προσφέρεται από πολλές δυνατές επιλογές, όπως το Collagen Pro-Active σε γεύση φράουλα και λεμόνι, το  RejuviCare σε γεύση σταφύλι, καθώς και το Fortigel CH-Alpha με έτοιμες δόσεις σε φιαλύδια.

Ταμπλέτες: Το κολλαγόνο σε μορφή ταμπλέτας (χαπιού) αποτελεί μία πολύ δημοφιλή μορφή λήψης κολλαγόνου, και μαζί με την υγρή μορφή, είναι οι 2 δημοφιλέστερες επιλογές. Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα συστατικών συγκριτικά με το κολλαγόνο σε υγρή μορφή και η απορρόφηση από τον οργανισμό είναι υψηλή (αλλά χαμηλότερη από την υγρή μορφή). Στα θετικά το κολλαγόνου σε μορφή ταμπλέτας είναι η χαμηλότερη τιμή και η ξεκάθαρη δόση. 

Μπορείτε να δοκιμάσετε την λήψη κολλαγόνου σε ταμπλέτες, με το LifeExtension Bio-Collagen.


Συμπεράσματα.
Πέρα από την ευκολία κατάποσης, το υγρό είναι άμεσα απορροφήσιμο μόλις μπει στο στομάχι. Μπορεί τα χάπια και οι κάψουλες να κοστίζουν λιγότερο, αλλά στην πραγματικότητα η υγρή μορφή είναι πιο αποτελεσματική και οφείλεται κυρίως στο ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο απορροφάται άμεσα και μέσω του κυκλοφορικού διαχέεται στο σώμα.