Thursday 21 May 2015

Πιάστε πρώτη θέση στον ήλιο με... ασφάλεια!



Το δέρμα μας έχει πολλές και διαφορετικές ανάγκες που τις περισσότερες φορές ένα προϊόν δεν αρκεί για να τις καλύψει. Ένα παραπάνω,  κατά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι που η βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία από τον ήλιο.

Είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα του προσώπου διαφέρει από αυτήν του σώματος, έτσι τα αντηλιακά έχουν την ανάλογη σύνθεση ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες τους. Ένα σύνηθες φαινόμενο όσο ανοίγει ο καιρός είναι ότι, όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στα multitasking προιόντα όπως αυτά του μέικ-απ με δείκτη προστασίας.
Σίγουρα είναι καλό να χρησιμοποιούμε μέικ-απ με δείκτη προστασίας όμως, αυτό από μόνο του είναι αρκετό?

Frezyderm Sunscreen Tinted Face cream SPF50+
Έγχρωμη αντηλιακή κρέμα προσώπου


Όπως γνωρίζουμε το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλοιώνεται και το μέικ-απ συνήθως «σπάει». Αυτό σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το πρόσωπό μας μένει εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου. Η αντιηλική προστασία είναι απαραίτητη και άκρως ωφέλιμη για το πρόσωπο και το δέρμα μας. Επομένως, το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο αντηλιακό για το πρόσωπο μας (1η στρώση) και να βάζουμε το μέικ από πάνω από αυτό (2η στρώση). Εκτός αν η έκθεση μας είναι μικρής διάρκειας (περίπου στα 30λεπτά) που τότε, μία αντηλιακή κρέμα με ελαφρύ μέικ-απ είναι αρκετή.


Frezyderm Sunscreen Velvet Face
Αόρατο αντηλιακό προσώπου με βελούδινη υφή


Τρία βασικά (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ) στοιχεία που πρέπει να βασίσουμε την επιλογή μας:

1.Το φωτότυπός μας
2.Υψηλότατη προστασία από τις ακτίνες UV 
3.Κάλυψη με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο – αν μιλάμε για κρέμα/ μέικ-απ.


Caudalie Soleil divin anti-ageing face suncare SPF30
Αντιγηραντικό αντηλιακό προϊόν


Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν - παράλληλα - να λέγαμε και ένα μεγάλο ΟΧΙ στις υπερβολές. 
Η εκτεταμένη παραμονή μας στον ήλιο έστω και με αντιηλιακό, η χρήση μειωμένης ποσότητας αντιηλιακού και η μη συχνή ανανέωσή του ακόμα και η έκθεση μας στον ήλιο κατά τις ώρες 11.30 με 16.30 είναι συνήθειες που θα πρέπει να αποβάλλουμε ώστε να απολαμβάνουμε τον ήλιο χωρίς φόβο!



No comments:

Post a Comment