Thursday 28 May 2015

Δύσκολη Περίοδος? Ενισχύ(τική)στε τους μικρούς μας φίλους!


Tα παιδιά τη σημερινή εποχή είναι πολύ επιλεκτικά στο φαγητό και μπορεί να εμφανίσουν κάποια έλλειψη σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Επιπλέον η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ σημαντική αλλά ταυτόχρονα πολύ εξαντλητική για τους μικρούς μας φίλους.
Σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι μας και να ενισχύσουν τον οργανισμό των παιδιών.

Frezyderm Prodilac Kids Προβιοτικό,
σε μασώμενα δισκία για παιδιά και εφήβους 2-16 ετών


Τι μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό?

Οι βιταμίνες όπως είναι η Α, D, C, E και των Omega 3 (EPA /DHA), έχουν καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού, ενώ αποτελούν βασικά συστατικά για τη μετέπειτα εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους.
Στηρίζουν την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού, ενισχύουν την μνήμη, βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση.

Health aid kidz omega 60 caps
μασώμενες παστίλιες γεύση πορτοκάλι


Πιο συγκεκριμένα, η Βιταμίνη C, είναι από τις βασικότερες βιταμίνες που θα πρέπει να λάβει ένα παιδί καθώς ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή κολλαγόνου,
για την καλύτερη κατάσταση των ούλων, των οστών και του δέρματος. Συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, ενώ προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.
Ταυτόχρονα, υπάρχει η Βιταμίνη Α που οδηγεί στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, ενώ μαζί με τη C βοηθούν στην ενίσχυση της απορρόφησης συστατικών, όπως ο σίδηρος,
ενώ συμβάλλει και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τέλος, η συμβολή της Βιταμίνης D, είναι εξίσου σημαντική καθώς μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσιολογική κατάσταση των οστών και των μυών.


Superfoods μασώμενες βιταμινες KIDS™
60 φυτικές ταμπλέτες


Προσοχή: Εμπιστευτείτε προϊόντα γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ.



Thursday 21 May 2015

Πιάστε πρώτη θέση στον ήλιο με... ασφάλεια!



Το δέρμα μας έχει πολλές και διαφορετικές ανάγκες που τις περισσότερες φορές ένα προϊόν δεν αρκεί για να τις καλύψει. Ένα παραπάνω,  κατά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι που η βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία από τον ήλιο.

Είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα του προσώπου διαφέρει από αυτήν του σώματος, έτσι τα αντηλιακά έχουν την ανάλογη σύνθεση ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες τους. Ένα σύνηθες φαινόμενο όσο ανοίγει ο καιρός είναι ότι, όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στα multitasking προιόντα όπως αυτά του μέικ-απ με δείκτη προστασίας.
Σίγουρα είναι καλό να χρησιμοποιούμε μέικ-απ με δείκτη προστασίας όμως, αυτό από μόνο του είναι αρκετό?

Frezyderm Sunscreen Tinted Face cream SPF50+
Έγχρωμη αντηλιακή κρέμα προσώπου


Όπως γνωρίζουμε το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλοιώνεται και το μέικ-απ συνήθως «σπάει». Αυτό σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το πρόσωπό μας μένει εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου. Η αντιηλική προστασία είναι απαραίτητη και άκρως ωφέλιμη για το πρόσωπο και το δέρμα μας. Επομένως, το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο αντηλιακό για το πρόσωπο μας (1η στρώση) και να βάζουμε το μέικ από πάνω από αυτό (2η στρώση). Εκτός αν η έκθεση μας είναι μικρής διάρκειας (περίπου στα 30λεπτά) που τότε, μία αντηλιακή κρέμα με ελαφρύ μέικ-απ είναι αρκετή.


Frezyderm Sunscreen Velvet Face
Αόρατο αντηλιακό προσώπου με βελούδινη υφή


Τρία βασικά (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ) στοιχεία που πρέπει να βασίσουμε την επιλογή μας:

1.Το φωτότυπός μας
2.Υψηλότατη προστασία από τις ακτίνες UV 
3.Κάλυψη με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο – αν μιλάμε για κρέμα/ μέικ-απ.


Caudalie Soleil divin anti-ageing face suncare SPF30
Αντιγηραντικό αντηλιακό προϊόν


Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν - παράλληλα - να λέγαμε και ένα μεγάλο ΟΧΙ στις υπερβολές. 
Η εκτεταμένη παραμονή μας στον ήλιο έστω και με αντιηλιακό, η χρήση μειωμένης ποσότητας αντιηλιακού και η μη συχνή ανανέωσή του ακόμα και η έκθεση μας στον ήλιο κατά τις ώρες 11.30 με 16.30 είναι συνήθειες που θα πρέπει να αποβάλλουμε ώστε να απολαμβάνουμε τον ήλιο χωρίς φόβο!



Thursday 14 May 2015

Η «Μόδα» του Yαλουρονικό οξύ


Tι είναι το υαλουρονικό οξύ (hyaluronic acid ή ΗΑ)

Ας αρχίσουμε από τα βασικά.
Το υαλουρονικό οξύ –το οποίο ΔΕΝ είναι οξύ με την κοινή έννοια - χρησιμοποιείται κατά βάση από τους πλαστικούς γιατρούς για την εξάλειψη ή απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου, ενώ αποτελεί συστατικό καλλυντικών ενυδάτωσης, όπως είναι οι κρέμες και οι λοσιόν.

Τελευταία μπορούμε να την συναντήσουμε σε διάφορες μορφές όπως κάψουλες, δισκία ή ακόμα και σε υγρή μορφή ως διατροφικό συμπλήρωμα . Ωστόσο πόσο σαφή οφέλη και οι παρενέργειες για τον οργανισμός μας?

Nowfoods Υαλουρονικό οξύ
Φόρμουλα για το δέρμα

Σύσταση και Ιδιότητες 

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τα ζώα.  Πρόκειται για ένα σύνθετο υδατάνθρακα που αποτελείται από μια σειρά (σε επανάληψη) δύο ενωμένων μορίων σακχάρων. Ο τρόπος που παράγεται το υαλουρονικό οξύ από το σώμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος ωστόσο είναι γνωστό ότι στη παραγωγή του συμμετέχει το μαγνήσιο. Πρόκειται, για ένα πολυμερές μόριο, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τις επαναλήψεις των δύο σακχάρων του.

Η βασική και πιο γνωστή σημαντική ιδιότητα του υαλουρονικό οξύ είναι ότι  συγκρατεί πολλά μόρια νερού. Υαλουρονικό οξύ και νερό δημιουργούν μαζί ένα τζελ που είναι χρήσιμο σε πολλά σημεία του σώματος, όπως για παράδειγμα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους.


Vivialab Liv Hyaluronic Super Drops
Πόσιμο υαλουρονικό οξύ


Παρενέργειες & Οφέλη υαλουρονικού οξέος.


Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τα συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος. Με εξαίρεση το ερεθισμένο δέρμα που εμφάνισε ένα μικρό ποσοστό μετά την χρήση προϊόντων με υαλουρονικό οξύ, δεν υπήρχε κάποιο πιο σοβαρό φαινόμενο.

Από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν και τόσο θεαματικά αποτελέσματα.

Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν πως η συνέργεια υδρολυμένου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικός συνδυασμός για την ομαλή και σωστή υγεία των οστών και την αύξηση της βιωσιμότητας των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά, αν έχει άλλες ιδιότητες  για την ώρα είναι άγνωστες.

Life extension fast acting joint formula
Για την υγεία των αρθρώσεων


Σημαντικά Tips


Μην υπερβαίνετε τη ενδεδειγμένη ημερήσια δοσολογία.

Τα ειδικά σκευάσματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, πριν από τη λήψη.