Thursday 26 November 2015

Οστεοπόρωση - Η επιδημία της εποχής μας?


Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται από ελάττωση της οστικής πυκνότητας, με επακόλουθο τη μειωμένη μηχανική αντοχή των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Τα αναίτια κατάγματα (κατάγματα χαμηλής βίας) αποτελούν το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό της οστεοπόρωσης και είναι ιδιαίτερα συνήθη στη σπονδυλική στήλη, στο ισχίο και στο αντιβράχιο (καρπό). Η αύξησή τους με την πρόοδο της ηλικίας είναι ραγδαία και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία των ηλικιωμένων στη Δύση, προκαλώντας σημαντική νοσηρότητα και θνητότητα και επιφέροντας τεράστια οικονομική επιβάρυνση στις υπηρεσίες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Οι δημογραφικές αλλαγές και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης θα οδηγήσουν μέσα στις επόμενες λίγες δεκαετίες σε δραματική αύξηση του αριθμού των ασθενών με κάταγμα, εκτός εάν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη της πάθησης.

Vitabiotics Osteocare. 30 tabs


Τι είναι Οστεοπόρωση;

Οστεοπόρωση είναι η ελάττωση της οστικής πυκνότητας, επακόλουθο της οποίας είναι η μειωμένη αντοχή των οστών και η πρόκληση καταγμάτων μετά από μικρή σχετικά βία.
Ποιούς αφορά;
Η οστεοπόρωση παρουσιάζεται κυρίως στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες αλλά και σε νεότερα άτομα. Το 35% των Ελληνίδων άνω των 50 ετών (850.000 γυναίκες) έχουν οστεοπόρωση (στοιχεία από τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση).

Health aid strong Calcium 600mg
60μασώμενες ταμπλέτες


Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου;

Οι σπουδαιότεροι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση οστεοπόρωσης είναι η πρόωρη εμμηνόπαυση, η πτωχή διατροφή σε ασβέστιο, η έλλειψη γυμναστικής (καθιστική ζωή), το χαμηλό σωματικό βάρος, η κατάχρηση καφέ, τσαγιού και αλκοόλ, το κάπνισμα, η λήψη διάφορων φαρμάκων (όπως η χρόνια λήψη κορτιζόνης) κ.α.
Πολύ σπουδαίο όμως ρόλο παίζει και η οστική πυκνότητα που είχε ένα άτομο στην ηλικία των 20-25 ετών (που ονομάζεται κορυφαία οστική μάζα) και που εξαρτάται εκτός από την κληρονομικότητα και από τη διατροφή, την άσκηση και άλλους παράγοντες. Όσο υψηλότερη κορυφαία οστική μάζα είχε ένα άτομο στη νεαρή ηλικία, τόσο μειώνει την πιθανότητα να παρουσιάσει οστεοπόρωση σε μεγαλύτερη ηλικία.


Nowfoods Menopause Support
 (11standardized herbal extract formula) 90vcaps


Γιατί είναι τόσο σημαντικό νόσημα;

Όπως είπαμε, στην οστεοπόρωση ο κίνδυνος κατάγματος αυξάνει δραματικά. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα συμβαίνουν κατά κανόνα στο ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τον καρπό, αλλά και στο βραχίονα, την κνήμη, τη λεκάνη και τα πλευρά.

Το πόσο σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελούν τα κατάγματα αυτά, φαίνεται από το γεγονός ότι ο κίνδυνος που διατρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους οι γυναίκες ηλικίας 50 ετών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα, είναι με βάση διάφορες μελέτες από 15 έως 40%. Από την άλλη πλευρά και παρόλη την πρόοδο της ιατρικής, τα κατάγματα ισχίου και σπονδυλικής στήλης παρουσιάζουν σημαντική θνησιμότητα, απαιτούν παραμονή σε νοσοκομείο επί 20-30 ημέρες, ενώ το κοινωνικοοικονομικό κόστος είναι τεράστιο.
(...)

Himalaya Reosto 60tabs
Για την οστεοπόρωση

Τι πρέπει να κάνω;

Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης είναι η πρόληψή της.
1)  Θα πρέπει το κάθε άτομο να επιτύχει καλή κορυφαία οστική πυκνότητα (η ποσότητα οστού που αποκτά ο σκελετός μας στη νεαρή ηλικία), κυρίως με πλούσια διατροφή σε ασβέστιο και έντονη σωματική άσκηση.
2) Γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους
3) Σωστή διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D (και στα ηλικιωμένα άτομα τα οποία χρειάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία φαρμακευτική ενίσχυση).  
4) Προκειμένου να μειωθεί η οστική απώλεια θα πρέπει τα ηλικιωμένα άτομα να περιλαμβάνουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα συγκεκριμένες ασκήσεις, πάντα μετά από συμβουλή γιατρού
5) Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ειδικό γιατρό προκειμένου να εκτιμηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης. Ο γιατρός μπορεί να συστήσει ειδικές αιματολογικές εξετάσεις που αφορούν την υγεία των οστών, μέτρηση οστικής πυκνότητας και άλλες εξετάσεις.
6) Ηλικιωμένα άτομα με πόνο στη ράχη θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ειδικό γιατρό προκειμένου να γίνει διάγνωση πιθανού οστεοπορωτικού σπονδυλικού κατάγματος που μένει πολλές φορές αδιάγνωστο.


Nature's plus Ostivone
Rx Bone 60 tabs


Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ότι η οστεοπόρωση αγγίζει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Τα οστεοπορωτικά κατάγματα έχουν μεγάλη θνησιμότητα και επιβαρύνουν τους πάσχοντες και το κοινωνικό τους περιβάλλον.  Χρειάζεται ενημέρωση του πληθυσμού και των γιατρών ώστε να περιορισθεί η νόσος κυρίως μέσω της πρόληψης.

Thursday 12 November 2015

Τι είναι το CH-ALPHA


Το CH-ALPHA περιέχει βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου, μια μοναδική συλλογή πρωτεϊνών και αμινοξέων, που είναι οι απαραίτητες δομικές μονάδες για την υγεία των αρθρώσεων. Σε αντίθεση με τα άλλα συμπληρώματα, το CH-ALPHA είναι ένα φυσικό προϊόν με μια σύνθεση αμινοξέων που είναι πανομοιότυπη με το κολλαγόνο που βρίσκεται στην εξωκυττάρια ουσία των αρθρώσεων του σώματος. Είναι το μόνο προϊόν που αποδεδειγμένα ενεργοποιεί τα χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της εξωκυττάριας ουσίας. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το CH-ALPHA αυξάνει τη συγκέντρωση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών μέσω της επίδρασης που ασκεί στα χονδροκύτταρα.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τη λήψη του CH-ALPHA

Αρκετά απλά, το CH-ALPHA μπορεί να ωφελήσει τον καθένα που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κινητικότητα του και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Άτομα που θα ωφεληθούν από το CH-ALPHA περιλαμβάνουν:
  • Άτομα που μεταφέρουν φορτία
  • Άτομα που καταπονούνται από επαναλαμβανόμενες ή εξουθενωτικές δραστηριότητες
  • Υπέρβαρα και με καθιστική ζωή άτομα
  • Αθλητές



Fortigel Ch-Alpha υδρολυμένο υγρό κολλαγόνο
30 φιαλίδια collagen



Πώς λαμβάνεται το CH-ALPHA

Μία δόση του CH-ALPHA περιέχει 10 γραμμάρια υδρολυμένο κολλαγόνο σε ένα φιαλίδιο μιας χρήσης. Πρέπει να πίνετε 1 φιαλίδιο την ημέρα για να υποστηρίξετε την αναγέννηση χόνδρου. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι η καλύτερη δοσολογία για την αναγέννηση χόνδρου. Το CH-ALPHA μπ
ορεί να λαμβάνεται με ή χωρίς τροφή, και μπορεί να αναμιχθεί με άλλα ποτά, όπως χυμό πορτοκαλιού ή γκρέϊπφρουτ.

Είναι το CH-ALPHA ασφαλές;

Σύμφωνα με τις ιατρικές μελέτες, δεν υπάρχει καμία γνωστή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή τρόφιμα, και δεν υπάρχει καμία γνωστή αναφορά για αλλεργικές αντιδράσεις.
Ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ασυνήθιστες με το CH-ALPHA και περιλαμβάνουν σε σπάνιες περιπτώσεις, μετεωρισμό ή διάρροια.





Thursday 5 November 2015

Ιwhite instant γιά.... "instant" λεύκανση δοντιών


Τo iwhite είναι μία -εύκολη στη χρήση- θεραπεία που μπορεί να γίνει στο σπίτι. Η κάθε συσκευασία περιέχει 10 λεπτά και εύκαμπτα μασελάκια τα οποία εξασφαλίζουν άνετη εφαρμογή και μέγιστη απόδοση. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε ή να βράσετε τα μασελάκια, ούτε να χρησιμοποιήσετε σύριγγες, βούρτσες, ειδικές οδοντόπαστες ή άλλα διαλύματα καθαρισμού.
Τα μασελάκια περιέχουν ένα νέο πρωτοποριακό ειδικό gel λεύκανσης το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένα ασφαλές και αποτελεσματικό από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Φορέστε τα μασελάκια λεύκανσης μόνο για 20 λεπτά την ημέρα και θα πετύχετε άμεσο αποτέλεσμα, έως και 8 τόνους λευκότερα δόντια. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 5 συνεχόμενες ημέρες για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το όποτε εσείς το κρίνετε απαραίτητο. Τα μασελάκια λεύκανσης είναι ενός μεγέθους, προσαρμόζονται σε όλες τις οδοντοστοιχίες και είναι συσκευασμένα ανά μονάδα.

Τεχνολογία

Η φόρμουλα του iWhite είναι κλινικά αποδεδειγμένα ασφαλής και με άμεσα αποτελέσματα. Το προϊόν προσφέρει άμεση λεύκανση, αφαιρεί λεκέδες και ενδυναμώνει τα δόντια xάρη στη μοναδική τεχνολογία "Film- crystallized Calcium". Λευκοί, βιοενεργοί κρύσταλοι με τη βοήθεια ειδικών παράγοντων προσκολλήσεως εναποτίθενται στην επιφάνεια των δοντιών και προσφέρουν ένα άμεσο και φυσικό λευκαντικό αποτελέσμα.
Η λευκαντική -και χωρίς την παρουσία υπεροξειδίου του υδρογόνου-λευκαντική δράση του iWhite ενισχύεται από την παρουσία του συστατικού P.A.P. (Phthalimido Peroxy Caproic Acid) στη σύνθεσή του. Tο P.A.P. είναι ένα πολύ ενεργό –στην απομάκρυνση των κηλίδων από τα δόντια- συστατικό το οποίο διασπά τους χημικούς δεσμούς των χρωστικών κηλίδων των δοντιών, χωρίς να επηρεάζει την δομική τους ακεραιότητα. Τα μασελάκια λεύκανσης είναι κατασκευασμένα από μαλακό διαφανές υλικό για να εφαρμόζουν εύκολα και να λευκαίνουν τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος των δοντιών. Αυτό είναι σημαντικό καθώς τα δόντια είναι ημιδιαφανή και οι λεκέδες που βρίσκονται στην οπίσθια επιφάνεια των δοντιών προβάλουν και στην πρόσθια.


Ιwhite instant

Χαρακτηριστικά

  • Kλινικά αποδεδειγμένη άμεση λεύκανση δοντιών.
  • Γρήγορη δράση: μέχρι και 8 τόνους λευκότερα δόντια με μόνο 20 λεπτά χρήσης την ημέρα.
  • Απομακρύνει λεκέδες και κηλίδες
  • Ενδυναμώνει τα δόντια
  • Εύκολο στη χρήση: σύστημα ενός βήματος, προγεμισμένα έτοιμα προς χρήση μασελάκια
  • Άνετο στη χρήση: μαλακά διαφανή μασελάκια που ταιριάζουν σε όλες τις οδοντοστοιχίες
  • Λευκαίνει το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος των δοντιών.

Περιεχόμενο

10 προγεμισμένα μασελάκια iwhite, έτοιμα για χρήση
Αποτελεσματική φόρμουλα
Σας παρουσιάζουμε μια τελείως καινοτόμα πρόταση στην λεύκανση δοντιών η οποία παρ’ όλο που δε περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πολύ αποτελεσματική και βασίζεται στη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία Film Crystallized Calcium.
Οι λευκοί βιοενεργοί κρύσταλλοι με τη βοήθεια ειδικών παραγόντων προσκολλήσεως εναποτίθενται στην επιφάνεια των δοντιών και προσφέρουν ένα άμεσο και φυσικό λευκαντικό αποτελέσμα.
Η λευκαντική δράση του iWhite ενισχύεται από την παρουσία του συστατικού P.A.P. στη σύνθεσή του. Tο P.A.P είναι ένα πολύ ενεργό –στην απομάκρυνση των κηλίδων από τα δόντια- συστατικό το οποίο διασπά τους χημικούς δεσμούς των χρωστικών κηλίδων των δοντιών, χωρίς να επηρεάζει την δομική τους ακεραιότητα.
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το iWhite είναι 100% ορθοδοντικά ασφαλές και δίνει άμεσο λευκαντικό αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Μπορείτε να αποκτήσετε μέχρι και 8 τόνους λευκότερα δόντια από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Παρ’ όλα αυτά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός επομένως και η αποτελεσματικότητα του προϊόντος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα και με τον τρόπο ζωής που καθένας μας ακολουθεί.